PLATTISGALAN 2022


TACK till alla ni som kom och gjorde Plattisgalan till en magisk kväll!

Aldrig kunde vi drömma om den mäktiga känslan som infann sig där i de gamla stenvalven under Stockholms stad. När modellerna med stolta steg tågade fram i vackra underkläder vibrerade rummet av kärlek, livsglädje och lust! Tårar, skratt och hurrarop blandades omvartannat. 


Vi hoppas och tror att Plattisgalan gjorde skillnad. Att de som var på plats, och alla som följde livesändningen på Instagram, fick känna hur viktiga, vackra, levande och alldeles perfekta vi alla är. Alldeles oavsett hur många bröst en har. 


Dessutom delades plattyetter ut till personer och företag som gjort skillnad under 2022 för att bidra till valfrihet efter bröstcancer och/eller arbetat för att synliggöra hel- och halvplatta bröstkorgar.

Bland annat delades pris ut till:


  • Årets företag: Lindex, för deras råsa oktober kampanj "Support your sisters" där flera medlemmar i Plattnormen medverkat och gjort att nu tusentals och åter tusentals över hela världen har fått sett skönheten i variation av bröst och kroppar efter bröstcancer.
  • Pris till årets forskare gick till Anna Paganini och hennes forskargrupp på Göteborgs universitet som just ansökt om ett forskningsprojekt där de ska i en systematisk intervjustudie skapa förståelse för varför vissa kvinnor väljer platt. Målet är att få en samsyn mellan patienter och vårdpersonal för att kunna ge ett bättre bemötande.


Tack alla sponsorer som möjliggjorde galan:

  • The Skarlette,
  • Makeup Institute
  • Lilja the Label, Lille-lo
  • Cissi & Selma,
  • Tomas Eriksson Sport, Framme

Nedan finns bilder och filmer från kvällen, vill du se mer så finns massor av material på vårt Instagramkonto 

Foto: Alexander Uddén och privat